Koningsspelen: voetbal-clinic voor kinderen SMDB De Regenboog

23 april 2021 18:30

Vrijdagmorgen, 23 april, hebben Nino Wielaard en Ron van Neck namens de jeugdafdeling een voetbal-clinic gegeven aan de kinderen van De Regenboog. Dit in het kader van de Koningsspelen.

Om 09.30 beten de 12 kinderen van groep 7/8 het spits af met een aantal techniek-oefeningen. Vervolgens konden de meisjes en jongens zich uitleven in een slalomdribbel met afsluitend een schot op een 3x1m-doeltje, een 1,5x1m-doeltje en een liggend trainingsdoeltje.

Omdat deze groep 12 kinderen bevat, was er op het laatst ook nog tijd voor een partijtje 6tegen6. Na een verfrissende beker siroop en een lekkere mandarijn, was het alweer tijd om door te gaan naar de tennisclub.

Als tweede kwamen de kinderen van de groepen 4,5 en 6 op visite. Ook zij kregen de al eerder genoemde oefeningen voorgeschoteld, die met veel enthousiasme werden uitgevoerd.

Afsluitend kregen we de groepen 1,2 en 3 op bezoek. Deze groep bevatte 32 kinderen, dus na een korte verdeling gingen we in 3 kleinere groepjes aan de slag. Met veel plezier werd er gedribbeld, trucjes uitgehaald en geslalomd om de stokken en trainingspoppen. Ook hier werd vaak gejuicht, als er een doelpunt werd gescoord. Om even voor 12 uur was het einde daar en gingen de jongste kinderen vermoeid, maar blij weer naar school.

Mede door het prachtige lenteweer was het een geslaagde ochtend, met veel lachende kindergezichten :-) Hopelijk vonden de kinderen de clinic zo leuk, dat zij binnenkort een keertje mee komen trainen bij onze kleine, maar o zo leuke club.

Tot ziens allemaal!
Ron van Neck