Algemeen v.v. Melissant

v.v. Melissant Corona maatregelen

De sport gaat per 26 juni weer verder open. Voor de voetbalsport betekent dit alles weer is toegestaan mits buiten het veld 1,5 meter wordt aangehouden.

Hieronder een overzicht van de extra maatregelen. Waar nodig zullen de maatregelen nog aangevuld worden!

Algemeen:

• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
  • heb je klachten? blijf thuis of ga naar huis en laat je testen, dit geldt voor iedereen;
  • pas hygiëne toe, was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • schud geen handen;
  • vermijd drukte;
  • Registratieplicht middels QR-code of handmatige inschrijving.
  • houd 1,5 meter afstand: let op leeftijdscategorieën!
    - 18 jaar of ouder, dan moet je tot iedereen behalve tot kinderen t/m 12 jaar een afstand bewaren van 1,5m.
    - tussen 12 en 18 jaar, dan hoeft je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5m tot personen van 18 jaar en ouder.
    - 12 jaar of jonger. Dan hoeft je tot niemand afstand te houden.
    - tijdens het sporten gelden deze regels niet waar dat de sportbeoefening in de weg staat;
  • Als je samen rijdt probeer de afstand te respecteren of gebruik een niet-medisch mondkapje voor reizigers van 13 jaar en ouder zoals wordt geadviseerd.

Complex/Kantine binnen:

• De kantine en kleedkamers zijn vanaf 5 juni weer geopend.
  • Toeschouwers zijn weer welkom op het complex.
  • Bij het betreden van het complex of verenigingsgebouw is er de mogelijkheid om je te laten registreren als bezoeker, dit kan handmatig of via QR-code. Dit voor eventuele bron- en contactonderzoeken.
  • De kantine/horeca is geopend voor klanten/bezoekers, alleen 1,5m houden;
  • Als je in de kantine verblijft is het verplicht om te zitten. (behalve als je alleen binnenkomt bestellen bij de bar en de kantine weer verlaat, zogenaamde doorstroming)
  • De bestuurskamer is open voor het wedstrijdsecretariaat;
  • Zoveel als mogelijk rechts lopen; houd 1,5 meter afstand: zie leeftijdscategorieën

Kantine buitenterras:

• Als je op het buitenterras verblijft het dringende verzoek om te gaan zitten. (binnen de omheining)

Kleedkamer gebruik bij wedstrijden/trainingen:

• De kleedkamers en het sanitair blijft beschikbaar voor spelers, begeleiding en dienstdoende vrijwilligers. Uiteraard met de geldende regels;
  • In de kleedkamers ook 1,5 m afstand bewaren bij ouder dan 18 jaar: Dit kan betekenen dat bij een senioren elftal niet alle spelers tegelijk in de kleedkamer mogen, als er meer dan 1 senioren elftal gelijk thuis speelt. Kunnen we deze niet verdelen onder meerdere kleedkamers en zullen we dit anders moeten doen. Dat betekent dus in 2 etappes omkleden/douchen.
  • Wedstrijd bespreking/ opstellingen kunnen ook buiten worden gehouden.
  • Moet er nog een elftal na je voetballen, graag zsm te douchen/omkleden om de kleedkamer weer beschikbaar te maken.
  • Het is niet toegestaan om eigen meegebrachte alcoholische dranken te nuttigen in de kleedkamer of op het complex;
  • Gaat u als elftal uit voetballen respecteer dan ook de regels bij deze vereniging. Vraag ook of de kleedkamer groot genoeg is voor je elftal en of er een 2e kleedkamer beschikbaar is! Houdt er rekening mee dat er mogelijk geen kleedkamers beschikbaar zijn bij de bezoekende vereniging;

Buiten veld, langs de lijn / dug-out:

• houd 1,5 meter ruimte langs de lijn (supporters)
  • houd 1,5 meter ruimte in de dug-out, evt. kan je stoelen op terras pakken (wel weer terugzetten aub!)

Trainingen jeugd-seniorenteams

• De geplande trainingen kunnen gewoon doorgang vinden.

Spelers:

• 1.5 meter afstand houden van de trainers, geef geen handen.
  • Was je handen vooraf je vertrekt van huis.
  • Indien mogelijk kom in je voetbalkleding naar de training.
  • Neem (indien gewenst) je eigen bidon mee & gebruik deze alleen voor jezelf.

Trainingen:

• Er worden trainingen aangeboden voor alle leeftijden.
  • Er zijn niet meer dan twee trainers per team.
  • Één trainer tegelijkertijd in het materiaalhok.
  • Trainen alleen op het trainings- en speelveld.
  • Vriendjes/vriendinnetjes (niet leden) mogen meetrainen (graag wel even doorgeven aan desbetreffende trainer).

Let op!

• Trainen is niet verplicht, meld je af bij je trainer als je niet komt.
  • Indien je verkouden bent of er is iemand met koorts in de familie, blijf dan thuis.

We zullen de berichtgeving en adviezen van de overheidsdiensten uiteraard nauwlettend in de gaten houden en hierop besluiten hoe hier verder mee om te gaan. We houden jullie via de website en sociale media hiervan op de hoogte van de ontwikkelingen.

We gaan uit van iedere begrip en medewerking, we moeten dit samen doen! Ieders gezondheid gaat voor alles, en daarbij willen wij graag de jeugdspelers weer de mogelijkheid bieden om lekker te gaan voetballen.

Indien er vragen zijn kunt u altijd even contact op nemen met desbetreffende trainer/leider of via info@vvmelissant.nl.

We hopen dat we met zijn allen een sportief, gezellig en gezond seizoen tegemoet gaan. We zullen het samen moeten doen. Alvast dank voor uw medewerking!

Bestuur en jeugdcommissie v.v. Melissant