Facebook Toestaan Niet toestaan

JOHAN NAGTEGAAL 'HET VERTROUWEN IS GROOT OM NACOMPETITIE TE HALEN'

13 maart 2023 20:30

Door Tijmen Gotzenberger (VoetbalRotterdam.nl)

Zaterdag 11 maart was het tijd voor de derby tussen VV Melissant en MSV & AV Flakkee. De wedstrijd eindige in een 0-0 gelijkspel tussen de nummer 2 (Melissant) en nummer 8 (Flakkee) van de vijfde klasse C. Eerder dit seizoen won Flakkee de wedstrijd op eigen bodem met 2-1. Melissant won de laatste drie wedstrijden en begon daarmee de wedstrijd als koploper van de tweede periode. (Op dit moment staat nog Melissant nog steeds bovenaan in de periode, maar SCO’63 heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat maar één punt achter de Melissantenaren). VoetbalRotterdam sprak met hoofdtrainer Johan Nagtegaal van Melissant over de derby tegen Flakkee. Hieronder zijn blik op de wedstrijd.

“In de afgelopen drie wedstrijden kregen we geen tegengoals, maar van tevoren waren we bewust van het scorend vermogen van Flakkee. Flakkee zette vanaf de aftrap direct druk naar voren en liet op deze manier weten dat zij vol voor de winst wilden gaan. Na acht minuten ontstonden er op het middenveld wat overtredingen en een klein opstootje met na trappen van Jakob Struijk, waarna hij met direct rood terecht van het veld gestuurd werd. We schakelden naar 1-4-4-1 door Arnoud Both terug te halen naar het middenveld.  Flakkee was daarna niet in staat om het overtal uit te buiten om tot uitgespeelde kansen te komen.

In de rust hebben we met de groep overlegd wat we wilden. De keuze was of met tien man zo lang mogelijk het ene punt veilig houden of dat we met risico alle risico van dien voor de winst wilden gaan met de kans het deksel op de neus te krijgen. We besloten de tweede helft eerst nog dertig minuten het punt veilig te stellen en dan kijken of er meer in zat.  Dat de kansen altijd komen merkten we aan het einde van de tweede helft, Arnoud Both kwam oog in oog kwam met de keeper van Flakkee, maar wist door vermoeidheid niet tot scoren kon komen.  Van Flakkee raakte Mike Schellevis nog geblesseerd door een overtreding van één van onze spelers. Na de wedstrijd overheerste de trotsheid dat we ook met tien man de nul hielden. Wel is het zuur dat we koploper SCO,63 nu wat afstand zien nemen, maar het vertrouwen is groot om de volgende zes finales de na competitie veilig te gaan stellen.”

Melissant speelde in de vertrouwde 1-4-4-2 formatie met deze keer een basisplaats voor Iza vd Kamp en Jakob Struijk. Arnoud Both stond deze wedstrijd niet op het middenveld, maar voorin.

Keeper: Roy Hobbel
Verdediging: Robin Kruithof, Daniel Nagtegaal, Tim Vreeker en Marc Vroegindewij.
Middenveld: Jacob vd Spaan, Jakob Struijk, Iza vd Kamp en Mark Ritzema.
Aanval: Arnoud Both en Rens Vlietland.
Reserve: Luuk Veltmeijer, Rick Veltmeijer en Zaka vielen in.
Jan de Bruijn en Niels Ghering zaten de hele wedstrijd op de bank.
Afwezig:  Alex Krouwel