MELISSANT 35+1 WEET WEER WAT WINNEN IS NA RUIME ZEGE OP NSVV 35+2

7 mei 2023 12:30

NSVV 35+2 - Melissant 35+1 1 - 8

De weersvoorspellingen waren niet gunstig vooraf, regen, onweer, windstoten, weer geen winst, maar het tegendeel was daar. Het was zonnig, warm en er stond een gemotiveerd team, eindelijk was de tactiek van het Voetbalweekend bij de meeste doorgedrongen.

Binnen 2 minuten, een voorzet van Jan prima afgemaakt door Jacco 0-1. De keeper van NSVV zag er wat onzeker uit, wat ook door Jacco opgevallen was, na ongeveer 25 min spelen kreeg Jacco de bal op 25 mtr van het doel en besloot het maar eens te proberen, een mooi schot in de hoek, keeper stond erbij en keek ernaar 0-2. Daarna volgden de kansen elkaar snel op maar werden niet benut, totdat Martijn strak voortzette en Leo deze kans wel benutte, 0-3. Melissant bleef druk zetten en dit leverde andermaal balbezit rond de 16 van de tegenstander op, Leon kreeg de kans om te schieten maar zag dat Jacco er beter voor stond, deze schoof de bal rustig in de lange hoek, 0-4. We bleven doordrukken en wederom werden er mooie kansen professioneel om zeep geholpen. NSVV werd nog even gevaarlijk maar het was Jan die de ruststand op 0-5 bracht.

Afspraak was om de 2e helft door te drukken en niet te verzaken, toch gingen we slordig voetballen en uit positie lopen wat NSVV wat meer in het spel bracht, Richard moest nog even aan de bak met een paar prima reddingen. NSVV kwam wat meer op onze helft wat ook weer tot meer ruimte resulteerde, via de counter gaf Martijn wederom de bal strak voor, Jan ronde deze keurig af, 0-6. Zowaar kwam NSVV er weer eens uit, voorzet naar de 2e paal, wij kregen de bal niet weg, 1-6. Dit was het signaal voor ons om de draad weer op te pakken, na een paar kansen, druk naar voren, kreeg Toon de bal die de tijd kreeg om de bal goed te leggen, Toon deed dit ook en ronde snoeihard af in de hoek, 1-7. Kort daarna werd het ook nog 1-8 via een mooie combinatie afgerond door Leo. Hierna vond de scheidsrechter het wel genoeg en wint Melissant 35+1 eindelijk na 6 maanden zonder winst weer een wedstrijd... dit heugelijke feit werd de 3e helft als vanouds uitgebreid gevierd.