Melissant JO11-1 wint nipt van Herkingen/NTVV JO11-2

5 maart 2017 10:00

Melissant JO11-1 heeft afgelopen zaterdag gewonnen van Herkingen/NTVV JO11-2. Op het eigen veld werd het een krappe 3-2 overwinning.

Melissant JO11-1 kwam moeizaam uit de startblokken en gaf Herkingen/NTVV JO11-2 alle ruimte om te voetballen. Hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt en halverwege de eerste helft was het verdiend 0-2 voor de bezoekers. Hierna kwam Melissant JO11-1 beter in de wedstrijd en kon voor de rust de stand weer op 2-2 terugbrengen. Bij het 2de doelpunt was wel de hulp van de doelman nodig, die na een prima redding, de bal uiteindelijk toch in eigen doel werkte. De scheidsrechter had dit voorval niet gezien en er is nog geen doellijn-technology op Melissant beschikbaar...., maar de leider van Herkingen/NTVV gaf heel sportief toe dat het een doelpunt was. (hiervoor hulde!)

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Herkingen/NTVV JO11-2. Melissant JO11-1 probeerde met man en macht aan te vallen, maar de bal wilde er maar niet in. Door uitstekend keeperswerk van de Herkingen/NTVV JO11-2 goalie, de paal en de lat, konden de bezoekers lang stand houden. In de slotfase kon Melissant JO11-1 dan toch eindelijk een gaatje in de hechte verdediging vinden en de bevrijdende 3-2 binnenschieten.

Door deze overwinning blijft Melissant JO11-1 koploper. Volgende week zaterdag 11 maart komt Simonshaven JO11-2 op bezoek.