Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwaarbevochten gelijkspel Melissant VE1 tegen WFB VE1

29 september 2018 21:15

Melissant VE1 - WFB VE1 2 - 2

De veteranen van Melissant hebben thuis een puntje uit het vuur gesleept tegen WFB VE1. Op een zonovergoten zaterdagmiddag op een toch wat hobbelig veld 1 was het een leuke en strijdlustige wedstrijd.

In de eerste helft was WFB VE1 de bovenliggende partij. Met veel balbezit zocht men een gaatje in de Melissantse verdediging, maar de verdediging gaf, op een balletje op de paal na, geen krimp. Melissant VE1 kwam zelfs bij een tegenaanval op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Leon Mijnders kwam panklaar op het hoofd van aanvoerder Ad Buijs: 1-0. Lang kon Melissant VE1 niet genieten van de voorsprong, want de spits van WFB VE1 verraste keeper Richard Edel in de korte hoek: 1-1. Patrick Ammerlaan had de 2-1 op zijn voorhoofd, maar zijn inzet belandde naast de goal. Vlak voor rust kwam WFB VE1 op 1-2, door een vrije trap vanaf links, die onberoerd in de verre hoek belandde: 2-1.

Na de rust probeerde Melissant VE1 de aansluitingstreffer. Het spel ging nu wat meer op en neer. Melissant VE1 kwam wat meer uit verdedigde organisatie en kreeg licht overwicht op het middenveld. Daarentegen kreeg WFB VE1 door de geboden ruimte diverse grote kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de verdediging en keeper hielden zijn doel schoon. Melissant VE1 kreeg kansen via Ad Buijs en Leo Ritzema, maar het duurde tot aan de 90e minuut voordat Melissant VE1 eindelijk kon juichen. Een aanval over links via Leon van Kalken, Leon Mijnders en Leo Ritzema, werd prima uitgespeeld naar rechts. Leo legde de bal goed breed naar Eelco Versaevel die de bal in de verre hoek binnenschoot: 2-2. Hierna klonk gelijk het laatste fluitsignaal.

Volgende week zaterdag gaat Melissant VE1 op bezoek bij IJsselmonde VE2.