Melissant VE1 weet eindelijk weer wat winnen is!

13 oktober 2019 15:45

Melissant VE1 - De Jonge Spartaan VE1 6 - 2

De veteranen van Melissant hebben de eerste 3 punten van het seizoen gepakt. Na 2 nederlagen in de beker en 2 nederlagen in de competitie kon Melissant VE1 de wedstrijd nu wel winnend afsluiten.

Op een grijze en regenachtige dag werd op een prima bespeelbaar veld 2 afgetrapt. De Jonge Spartaan VE1 had in de 1e helft het betere van spel en combineerde er lustig op los. Melissant VE1 kon alleen in de tegenstoot gevaarlijk worden, zo was Ad (met ingevette knieën) dichtbij met een kopbal, maar de bal rolde net naast het doel. In de 20e min kwam Melissant VE1 op voorsprong na een lichte overtreding in de 16 meter. De penalty werd ingeschoten door Patrick Ammerlaan: 1-0. Echt heel lang kon men niet genieten van de voorsprong, want De Jonge Spartaan VE1 kwam bij de eerstvolgende aanval terecht op gelijke hoogte: 1-1. Tot aan de rust had De Jonge Spartaan VE1 de betere kansen maar keeper Richard kon alle schoten uit het doel houden.

Na de thee kwam Melissant VE1 goed uit de kleedkamer. Eerst was Leo dichtbij een goal, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Daarna kreeg Vinnie het op z’n heupen door 4x achter elkaar te scoren. De 2-1 kwam na een steekpas van Toon, de 3-1 na een assist van Martijn. De 4-1 na een mislukt (of bewust...) passje te ver breed van Vinnie naar Leon Mijnders, maar gelukkig kreeg hij de bal terug van Leon en kom de bal alsnog binnentikken. Ook de 5-1 kwam van de voet van Vinnie. Martin zette de 6-1 nog op het scorebord na een kadootje van de verdediger. De Jonge Spartaan VE1 kreeg in de slotfase nog kansen en 1 daarvan trof doel na een mooi bekeken lobje: 6-2, waarbij de verdediging van Melissant VE1 in de war was gebracht door een 2e bal in het veld vanaf veld 1. Hoe dan ook kon Melissant VE1 voor het eerst dit seizoen ook na de 2e helft juichen, aansluitend op de gebruikelijke 3e helft.

Volgende week gaat Melissant VE1 op bezoek bij PKC VE4.