Melissant VE1 zegeviert bij De Jonge Spartaan VE1

26 januari 2020 14:00

De Jonge Spartaan VE1 - Melissant VE1 0 - 2

De veteranen van Melissant hebben bij De Jonge Spartaan een zwaarbevochten overwinning behaald. De mannen onder leiding van Ad Buijs, die er zelf vooraf een zeer hard hoofd in had, konden met 1 doelpunt in elke helft een 0-2 overwinning over de streep trekken.

Melissant VE1 nam in de 1e helft gelijk het initiatief en kon rustig van achteruit combineren. Patrick Stolk was dichtbij de openingstreffer maar de keeper stoorde voldoende om een goal te voorkomen. Halverwege de 1e helft kwam Melissant VE1 wel op voorsprong, na een combinatie via Eelco, Ad en Martijn werd de bal door laatstgenoemde voorgezet op Patrick Stolk die binnentikte: 0-1. Melissant VE1 probeerde de voorsprong te vergroten maar de geboden kansen werden niet benut. DJS VE1 kon daartegen niet veel overzetten waardoor de 0-1 voorsprong bleef staan tot aan de rust.

Na de rust drong DJS VE1 meer aan met druk naar voren, waardoor Melissant VE1 meer moeite had om er onderuit te voetballen. Met meer snelheid voorin bij DJS VE1 hadden de verdedigers hun handen vol om deze af te stoppen, maar wel met succes. Melissant VE1 kon in de 2e helft weinig kansen creëren, maar uit een aanval over rechts, via Eelco en Martijn, kwam de bal weer voor bij Patrick Stolk, die de bal binnengleed: 0-2. Hierna bleef DJS VE1 aandringen met schoten vanuit de 2e lijn, en omdat keeper Richard af en toe grabbelde (naar eigen zeggen door z’n koude vingers..) werd de rebound wel gevaarlijk, alleen werden de kansen niet afgemaakt door de spitsen van DJS VE1, en bleef de 0-2 voorsprong staan tot aan het laatste fluitsignaal. Met deze winst blijft Melissant VE1 in de top 4.

Volgende week zaterdag 01 februari komt DVV’09 VE1 op bezoek.