Zwaarbevochten remise Melissant 35+ tegen DVV’09 35+

30 augustus 2020 11:30

DVV’09 35+ 1 - Melissant 35+ 1 2 - 2

Na ruim 5 maanden van afwezigheid mochten de ‘oudjes’ van vv Melissant weer aan de bak in de beker bij buurdorp Dirksland. Om deze voetbalveteranen niet te oud te laten lijken heeft de KNVB deze leeftijdscategorie naar 35+ omgedoopt...we moeten er nog even aan wennen...

Melissant ging goed van start, al was de eerste kans in de 1e minuut voor DVV’09, maar keeper Leo Ritzema pareerde de bal uit het doel weg. Hierna kon Melissant denken aan aanvallen, Leon Mijnders vond met een hard schot met links via onderkant lat het net, 0-1. Even later was het na een voorzet van Patrick Stolk, die Henk Grootenboer in 1x op de pantoffel nam 0-2. Melissant werd hierna teruggedrukt en DVV’09 probeerde de aansluitingstreffer te zoeken. Na vele kansen lukte dat vlak voor rust, 1-2.

Na de rust ging DVV’09 verder met zoeken naar goals en Melissant kwam er maar moeilijk uit en kansen waren dan ook schaars. Halverwege de 2e helft kwam DVV’09 op gelijke hoogte na meervoudig mistasten in de Melissantse verdediging, 2-2. Hierna nam de scheids het heft in handen door enthousiast te strooien met gele kaarten (sommige wel terecht...), waardoor in de slotfase Melissant nog met 8 man in het veld stond, en DVV’09 met 10. Melissant probeerde met (de overgebleven) man en macht het gelijkspel over de streep te trekken. DVV’09 probeerde het wel, maar kon keeper Leo niet meer passeren, waardoor het gelijkspel bleef staan. De 3e helft was ook weer vanouds...

Volgende week komt WFB 35+ 1 op bezoek voor de tweede bekerwedstrijd.